19. Tuğla Kiremit Zirvesi Ankara´da Gerçekleştirildi

Sektör ile ilgili son gelişmelerin paylaşıldığı ve tartışıldığı, yenilikçi ürünler geliştirmek ve imal etmek için ihtiyaç duyulan yeni yatırımlar konusunda, uluslararası yatırımcı firmalarla görüşmelerin yapıldığı, çözüm önerilerinin ve piyasa şartlarının değerlendirildiği büyük bir organizasyon ve buluşma noktası niteliğini taşıyan Tuğla Kiremit Zirvesi, 23 Mart 2017 tarihinde 19. kez Ankara’ da, Crowne Plaza Ankara otelinde gerçekleştirildi.

Türkiye’ deki bütün Tuğla-Kiremit Sanayicilerinin katılımı ile gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını, TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir BAŞOĞLU yaptı. Zirvenin birinci bölümünde; Kil konusunda uzman bilim adamı Mehmet Adlung Baykara bir sunum yaptı. TUKDER 20. yıl kutlama programı kapsamında,  TUKDER Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri Eray YÜKSEL, Savaş M. ÖZAYDEMİR, M. Fuat EKMEKÇİOĞLU, Kadir BAŞOĞLU ve Lütfü BİLGİN’ ne son TUKDER Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim edildi. Cemil ÖZGÜR sağlık sorunları, Zeki YURTBAY ise yurtdışından yeni dönmesi nedeniyle zirvemize katılamadı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ford Otosan Otomotiv Takım Kalıp Alan Müdürlüğü’ne “Orada Bir Köy Var Uzakta” projesine ürün katkımıza aracılık etmelerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyemiz Çetin BAŞARANHINCAL tarafında plaket takdim edildi.

Zirvenin ikinci bölümünde; toplantının ana sponsoru olan CAPACCIOLI firmasından Giannakis Nicolas ve firma yetkilileri tanıtım yaptı. İkinci bölümün devamında İspanyol kalıp firması COMERCIAL MORTE  “tuğla kalıplarında enerji tasarrufu” konusunda sunum yaptı. TÜRK LOYDU, “sera gazı doğrulama hizmetleri” hakkında sektörümüzü bilgilendirdi. MATES firması sektörümüzde hammadde hazırlama makinalarında aşınmalara karşı kaynak sistemleri konusunda sunum yaptı. Sunum yapan firma yetkililerine, 19. Türkiye Tuğla Kiremit Zirvesi’ ne yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Son bölümde, olağan genel kurul yapılarak 19. Türkiye Tuğla Kiremit Zirvesi sona erdi.