“20. Tuğla Kiremit Zirvesi” Ankara´da Gerçekleştirildi.

Sektör ile ilgili son gelişmelerin ve teknolojilerin paylaşıldığı, büyük bir organizasyon ve buluşma noktası niteliğini taşıyan “Tuğla Kiremit Zirvesi” , 29 Mart 2018 tarihinde 20. kez Ankara’ da, Grand Ankara Hotel’de gerçekleştirildi.

Türkiye’ deki bütün Tuğla-Kiremit Sanayicilerinin katılımı ile gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını, TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir BAŞOĞLU ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan yaptı.

Zirvenin birinci bölümünde; fuaye alanında sergi açan, seramik sanatçısı Aykut Hızlıok ve fotoğraf sanatçısı Ali Saltan’a, Tuğla ve Kiremit sektörüne katkılarından ve zirveye katılımlarından dolayı plaket verildi.

Daha sonra , Çanakkale’de tuğla ve kiremit koleksiyonu yapan Tarihçi-Yazar Ahmet USLU, Tuğla ve Kiremidin tarihi hakkında bir konuşma yaparak koleksiyonu hakkında ilginç bilgi ve hatıraları ziyaretçilerle paylaştı. Gerek duyulması halinde koleksiyonunu bir müzeye çevrilmesi için derneğimize bağışlayabileceği müjdesini verdi.

Zirve’de Sosyal sorumluluk projesi kapsamında  Lösemili Çocuklar Vakfı’na da bir bölüm ayrıldı.  Bu bölümde ise vakıf yetkilileri tarafından LÖSEV hakkında bilgilendirme yapıldı.

Zirvenin öğleden sonraki bölümünde; toplantının ana sponsoru olan LEIRIMETAL firmasından Jose Neves ve Onur Nariç tanıtım yaptı. İkinci bölümün devamında Türkiye’nin ilk Tuğla-Kiremit haritasının tanıtımı ve Tuğla-Kiremit Çalıştayı hakkında bilgilendirme yapmak için Mehmet Adlung Baykara ve Doç. Dr. Gürsel Yanık sunum yaptı. Bu sunudan sonra ise 30 Mart’ta düzenlenen Yapı Malzemelerinde Konfor ve Sağlık Konferansında konuşmacı olan Kuzeybatı Almanya Tuğla Merkezi başkanı Dr. Dieter FIGGE kısa bir sunum yaptı. Son olarak MATES firması sektörümüzde hammadde hazırlama makinalarında aşınmalara karşı kaynak sistemleri konusunda sunum yaptı. Sunum yapanlara ve sponsorlara 20. Türkiye Tuğla Kiremit Zirvesi’ ne yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim edildi.