21. TUĞLA KİREMİT ZİRVESİ ANKARA´DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sektör ile ilgili son gelişmelerin ve teknolojilerin paylaşıldığı, büyük bir organizasyon ve buluşma noktası niteliğini taşıyan “Tuğla Kiremit Zirvesi” , 18 Nisan 2019 tarihinde 21. kez Ankara’ da, Crowne Plaza Ankara’da gerçekleştirildi.

Türkiye’ deki bütün Tuğla-Kiremit Sanayicilerinin katılımı ile gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını, TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir BAŞOĞLU yaptı.

Zirvenin birinci bölümünde, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanı Şaban Karakuş ve Aktif İşgücü Daire Başkanı Volkan Öz tarafından, sektörümüzün de faydalandığı, “Kısa Çalışma Ödeneği” ve diğer ilgili destekler hakkında bilgilendirme yapıldı. Zirve ana sponsoru BEDESCHI ve ikinci sponsor olan WELD WOLF temsilcileri tarafından yapılan sunumlar ile toplantı devam etti. Tuğla ve Kiremit sektörüne katkılarından ve zirveye katılımlarından dolayı Sponsor firmalara plaket verilerek öğleden önceki bölüm sona erdi.

Zirvenin öğleden sonraki ikinci bölümü,  TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir BAŞOĞLU, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Şaban A. Karamehmetoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hakan Büyükdede’nin açılış konuşmaları ile başladı.

TOBB ETÜ Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Dr. Öğr. Üyesi ve aynı zamanda Dünya Gazetesi yazarlarından Atılım Murat, Türkiye Ekonomisi ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

İnşaat Y. Mühendisi Nejat Bayülke tarafından Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği,   T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Denetimi Dairesi Başkanlığı Uygulama Şube Müd. Mehmet Paltun tarafından Yeni Yapı Denetim Yönetmeliği ve son olarak Enerji Verimliliği ve Tesisat Daire Başkanı Murat Bayram tarafından TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları standardı yenileme çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

İkinci bölümde konuşma yapan konuklara, TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir BAŞOĞLU tarafından plaket verildi.

Zirvenin son bölümünde ise Genç TUKDER Platformu ile ilgili değerlendirmeler yapılarak, 21. Türkiye Tuğla Kiremit Zirvesi başarılı bir şekilde tamamlandı.