Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Tuğla ve Kiremit Semineri Düzenlendi

TUKDER ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Tuğla ve Kiremit konulu bilgilendirme seminerleri, 17 Aralık ve 26 Aralık 2019 tarihlerinde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yeniçağa Yaşar Çelik M.Y.O. İnşaat Bölümü ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine yönelik, malzeme dersleri kapsamında gerçekleştirildi.

Her iki seminerde; Tuğla ve Kiremit Üretimi, Tuğla (TS EN 771–1) ve Kiremit (TS EN 1304) standartları, dolgu ve taşıyıcı asmolen (TS 1261-TS EN 15037-3) standart ve uygulamaları, Binalarda Isı Yalıtım Kuralları (TS 825), Deprem Yönetmeliği, Yangın Yönetmeliği, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, CE – G işaretlemeleri ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bunların yanı sıra kiremit özellikleri, uygulaması, uygulamadan kaynaklanan hatalar ve yangın yönetmeliğine göre bu malzemenin test edilmeye gerek kalmadan hiç yanmaz A1 sınıfı malzeme olarak çatılarda güvenli kaplama malzemesi olarak kullanılabileceği belirtildi.

Ayrıca tuğla duvar uygulamaları, uygulamalardan kaynaklanan hatalar, ısıl gün bölgelerine göre alternatif duvar çözümleri, ses yalıtımına karşı gösterdiği yüksek performans, yatay deprem yükleri altında çalışma şekli ve gösterdiği yüksek performanstan dolayı deprem bölgelerinde özellikle tuğla duvarların kullanılması gerektiğinin altı çizildi.
Seminerlerin düzenlenmesinde emeği geçen, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yeniçağa Yaşar Çelik M.Y.O. Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahattin ÖZTOPRAK ile Üniversite Öğretim Görevlileri başta olmak üzere, katılan bütün öğrencilere TUKDER adına teşekkür eder, başarılar dileriz.