CEPHE VE ÇATI UYGULAMACISI MESLEK STANDARDI VE YETERLİLİKLERİ İLE İLGİLİ TOPLANTILAR YAPILDI

TUKDER Tuğla Ve Kiremit Sanayicileri Derneği’ nin başkanlığını yürüttüğü, TOBB TSÜM Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi ve MYK Mesleki Yeterlilik Kurumu iş birliğiyle, 02-03.11.2017 tarihlerinde ulusal meslek standardı çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya TUKDER’ den cephe, pres ve el yapımı tuğla üreticileri, bu ürünlerin uygulamasını yapan uygulamacılar ile Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan bir temsilci katıldı. İki gün süren çalıştayda, Tuğla ve Giydirme Cephe Uygulayıcısı Ulusal Meslek Standardı hazırlandı. Ulusal meslek standardı prosedürleri süreci izlenerek taslak standard, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra standard ile ilgili yeterliliklerin hazırlanmasına başlanacak.

Yeterlilikler hazırlandıktan sonra, mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme kuruluşları tarafından bu standard, kapsama alınarak bu alanda sınav ve belgelendirmenin önü açılmış olacak.

Bu çalıştayın ardından, kiremit kaplamacısı meslek standardı olmasına rağmen, yeterlilikler yayınlanmadığı için bu alanda belgelendirme yapılamamaktadır. Yine TUKDER ve TOBB işbirliği ile kiremit uygulamacısı yeterliliklerinin hazırlanarak yayınlanması için, 03.11.2017 tarihinde TOBB’ da bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda kiremit uygulamacısı yeterliliklerinin hazırlanarak yayınlanması kararı alındı.

Taban ve cephe tuğlalarında olduğu gibi yeterliliklerin yayınlanmasının ardından çok yakın bir dönemde, kiremit uygulamacıları da mesleki yeterlilik sertifikası alabilecekler.