Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Tuğla ve Kiremit Semineri Düzenlendi

TUKDER ile Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Tuğla ve Kiremit konulu bilgilendirme semineri, 26 Mart 2019 tarihinde, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık bölümü öğrencilerine yönelik, malzeme dersi kapsamında gerçekleştirildi.

Seminerde; Tuğla ve Kiremit Üretimi, Tuğla (TS EN 771–1) ve Kiremit (TS EN 1304) standartları, dolgu ve taşıyıcı asmolen (TS 1261-TS EN 15037-3) standart ve uygulamaları, Binalarda Isı Yalıtım Kuralları (TS 825), Deprem Yönetmeliği, Yangın Yönetmeliği, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, CE – G işaretlemeleri ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bunların yanı sıra kiremit özellikleri, uygulaması, uygulamadan kaynaklanan hatalar ve yangın yönetmeliğine göre bu malzemenin test edilmeye gerek kalmadan hiç yanmaz A1 sınıfı malzeme olarak çatılarda güvenli kaplama malzemesi olarak kullanılabileceği belirtildi.

Ayrıca tuğla duvar uygulamaları, uygulamalardan kaynaklanan hatalar, ısıl gün bölgelerine göre alternatif duvar çözümleri, ses yalıtımına karşı gösterdiği yüksek performans, yatay deprem yükleri altında çalışma şekli ve gösterdiği yüksek performanstan dolayı deprem bölgelerinde özellikle tuğla duvarların kullanılması gerektiğinin altı çizildi.
Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen, Eskişehir Teknik Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Doç. Dr. Emrah GÖKALTUN başta olmak üzere, katılan bütün öğrencilere TUKDER adına teşekkür eder, başarılar dileriz.