Kastamonu Üniversitesi´ nde Tuğla ve Kiremit Semineri Düzenlendi

TUKDER tarafından Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu konferans salonunda, 10 Aralık 2010 tarihinde, İnşaat ve Beton Teknolojisi Bölümlerinin öğrencilerine yönelik Tuğla ve Kiremit ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde; Tuğla ve Kiremit Üretimi, Tuğla (TS EN 771–1) ve Kiremit (TS EN 1304) standartları, dolgu ve taşıyıcı asmolen (TS 1261-TS EN 15037-3) Standart ve uygulamaları, Binalarda Isı Yalıtım Kuralları (TS 825), ısı gün bölgelerine göre farklı tuğla duvar çözümleri, Deprem Yönetmeliği, Yangın Yönetmeliği, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, CE İşaretlemesi ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bunların yanı sıra kiremit özellikleri, uygulaması, uygulamadan kaynaklanan hatalar ve yangın yönetmeliğine göre bu malzemenin test edilmeye gerek kalmadan hiç yanmaz A1 sınıfı malzeme olarak çatılarda güvenli kaplama malzemesi olarak kullanılabileceğinin altı çizildi.

Ayrıca tuğla duvar uygulamaları, uygulamadan kaynaklanan hatalar, tuğla duvarların yatay deprem yükleri altında çalışma şekli, tuğla duvarların yapıyı depreme karşı nasıl daha mukavim hale getirdiği ve tuğla duvarların deprem bölgelerinde de güvenli bir şekilde kullanılabileceği, bilimsel olarak ortaya kondu.

Seminerin düzenlenmesinde büyük emeği geçen Yrd. Doç. Dr. Hasbi YAPRAK, Öğr. Gör. Bülent YAVUZ ve Öğr. Gör. Şule KILIÇ başta olmak üzere, bütün katılan öğrencilere TUKDER adına teşekkür eder, başarılar dileriz.

13-3-300x225 13-2-300x225 13-1-300x225 13-5-225x300 13-4-300x225