Sakarya Üniversitesinde Tuğla Kiremit Semineri Yapıldı

TUKDER tarafından Sakarya Üniversitesi konferans salonunda, 20 Mart 2015 tarihinde, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik Tuğla Kiremit ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde; Tuğla ve Kiremit Üretimi, Tuğla (TS EN 771–1) ve Kiremit (TS EN 1304) standartları, dolgu ve taşıyıcı asmolen (TS 1261-TS EN 15037-3) Standart ve uygulamaları, Binalarda Isı Yalıtım Kuralları (TS 825), ısı gün bölgelerine göre farklı tuğla duvar çözümleri, Deprem Yönetmeliği, Yangın Yönetmeliği, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, CE İşaretlemesi ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bunların yanı sıra kiremit özellikleri, uygulaması, uygulamadan kaynaklanan hatalar ve yangın yönetmeliğine göre bu malzemenin test edilmeye gerek kalmadan hiç yanmaz A1 sınıfı malzeme olarak çatılarda güvenli kaplama malzemesi olarak kullanılabileceğinin altı çizildi.

Ayrıca tuğla duvar uygulamaları, uygulamadan kaynaklanan hatalar, tuğla duvarların yatay deprem yükleri altında çalışma şekli, tuğla duvarların yapıyı depreme karşı nasıl daha mukavim hale getirdiği ve tuğla duvarların deprem bölgelerinde de güvenli bir şekilde kullanılabileceği, bilimsel olarak ortaya kondu.

Seminerin düzenlenmesinde büyük emeği geçen, Prof. Dr. Kemalettin YILMAZ ve Doç. Dr. Metin İPEK başta olmak üzere, katılan bütün öğrencilere TUKDER adına teşekkür eder, başarılar dileriz.

img-20150321-wa00111-300x168 img-20150321-wa00021-300x168 img-20150321-wa00191-300x168 img-20150321-wa00011-300x168