TABAN TUĞLASI VE BETON PARKE UYGULAYICISI ULUSAL MESLEK STANDARDI HAZIRLANDI

TUKDER Tuğla Ve Kiremit Sanayicileri Derneği’ nin başkanlığını yürüttüğü, TOBB TSÜM Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi ve MYK Mesleki Yeterlilik Kurumu iş birliğiyle, 26-27.09.2017 tarihlerinde ulusal meslek standardı çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya TUKDER’ den, taban tuğlası üreticilerinden ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan temsilciler katıldı. İki gün süren çalıştayda, Taban Tuğlası Ve Beton Parke Uygulayıcısı Taslak Ulusal Meslek Standardı hazırlandı. Ulusal meslek standardı prosedürleri süreci izlenerek taslak standard, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra standard ile ilgili yeterliliklerin hazırlanmasına başlanacak.
Yeterlilikler hazırlandıktan sonra, mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme kuruşları tarafından bu standard, kapsama alınarak bu alanda sınav ve belgelendirmenin önü açılmış olacak. Böylece taban tuğlası ve beton parke ustaları yakın bir dönemde mesleki yerlilik sertifikası alabilecekler.