TUKDER Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Raporlanması ve Doğrulanması Konusundaki Seminere Katıldı

Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Raporlanması ve Doğrulanması Konusunda Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında, sera etkisi yapan gazların salınımının yapıldığı sektör temsilcilerine, 3 Kasım 2015 tarihinde bir bilgilendirme semineri yapılmıştır. Derneğimizin de katıldığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Raporlanması ve Doğrulanması Konusunda bilgilendirmenin yapıldığı seminerde;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı tarafından, 17 Mayıs 2014 tarih ve 29003 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan, “Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik” ve 22 Temmuz 2014 tarih ve 29068 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan, “Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi ve Raporlanması Hakkında Tebliğ” e göre; Günlük üretim kapasitesi 75 ton ve üzeri tuğla – kiremit üretimi yapan firmaların, bu yönetmelik kapsamında 2015 yılında sera gazı emisyonlarını izlemeye başlaması ve 2016 yılından başlamak üzere her yıl 1 Ocak – 31 Aralık tarihleri arasında izlenen sera gazı emisyonlarını, 30 Nisan tarihine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ na raporlama zorunluluğu bulunduğunun altı çizildi.

sera-gazi-emisyonu-300x225