TUKDER Tarafından Yapı Malzemelerinde Konfor ve Sağlık Konferansı Ankara’ da Düzenlendi

Konfor ve sağlığın işlendiği, Yapı Malzemelerinde Konfor ve Sağlık Konferansı, 30 Mart 2018 tarihinde Grand Ankara Hotel’de gerçekleştirildi. Yapılarımızın Konforlu ve Sağlıklı yaşam mekânları olarak tasarlanması ve yapılması için yeniden bir bilinç oluşturulmasının hedeflendiği konferansın sunumunu, TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Başoğlu ve Hakan Bilgin birlikte yaptı.

Konusunda uzman konuşmacıların deneyimlerini aktardığı konferansın ilk bölümünde Mehmet Adlung Baykara, Yapı Malzemelerinin Gözenek Yapısının Biyokimyasal ve Fiziksel Yorumu hakkında bilgilendirme yaptı. Bu bilgilendirmenin ardından Dr. Gökhan Görçiz, Kil Ürünlerine Sağlık Perspektifinden Bakış isimli sunumunu yaptı.

Konferansın devamında Yrd. Doç. Dr. Nurgün Bayazıt, Duvarlarda Akustik Konfor başlıklı bir sunuş yaptıktan sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Malzemeleri Dairesi Başkanlığından Dr. Nuran Danışman, Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkındaki Yönetmeliğin İnşaat Sektörüne Getirdikleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantının ikinci bölümünde Dr.  Dieter Figge, Yurtdışındaki Duvar ve Çatı Uygulamalarından ve Yüksek Mimar Volkan Sipahioğlu ise Kil Bazlı Çatı Kaplama Elemanları, Performans ve Mimari Uygulamalarını aktardı.

Konferansın son bölümünde Mimar Cengiz Bektaş, Mimar Neden Sağlıklı ve Doğaya Uyumlu Malzeme Seçmeli konulu kapanış konuşmasını yaptı ve Türk Evi isimli kitabını katılımcılar için imzalamasının ardından düzenlenen kokteyl ile konferans sona erdi.