TUKDER TUĞLA-KİREMİT SEKTÖRÜNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ TOPLANTILARI’nın ilki Turgutlu’da gerçekleştirildi.

Enerji verimliliği ile ilgili bilgilerinizi tazelemek, güçlendirmek ve katkıda bulunmak adına toplantılar serisi düzenledik. (23 Mayıs-Turgutlu, 24 Mayıs-Afyon, 26 Mayıs-Çorum) Toplantılarımızın birincisi 23 Mayıs 2016 tarihinde Turgutlu ‘da Sevilen Otel’ de gerçekleştirildi. Toplantımız ile ilgili basında yer alan haber, aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
Türkiye Tuğlacılar Derneği (TUKDER) Türkiye genelinde başlattığı ‘Ben daha az enerji kullanıyorum’ bilgilendirme toplantısının ilki Turgutlu’da gerçekleştirildi.
TUKDER tarafından organize edilen TUKSAD üyelerinin katıldığı toplantı Turgutlu Sevilen Otel’de yapıldı.

Tuğla-Kiremit sektöründe enerji verimliliği toplantıların ilki Turgutlu Sevilen Otelde Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Tuğla Kiremit imalatçıları, Salihli ve Aydın’dan katılımcılar ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği Daire Başkanlığı’ndan Burhan Güldibi ile enerji sektöründe söz sahibi firmalar katıldı.

TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Başoğlu yaptığı konuşmada; ” Tuğla Kiremit üreticilerinin en büyük girdileri Akaryakıt, Elektrik, Kömür ve son zamanlar Doğal Gaz, önümüzdeki dönemde firmaların hayatlarını devam ettirmeleri için, sektörün uzun ömürlü olabilmesi için TUKDER sorumluluk gereği sizleri uyarıyoruz. Firmaların daha az enerji kullanarak yoluna devam etmesi mecburi olacak, TUKDER olarak daha az enerji kullanılan makineler için firmalarımızı siz sektör temsilcilerine bilgilendirmeleri için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıya katılan firmalar daha az enerji kullanan makineleri için sizleri bilgilendirecek. Buraya katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, ” Bu güzel ortamda sizlerle olmaktan çok mutluyum, hayat bir enerjidir. Sevgi bir enerjidir. Enerjinin merkezinde sahada sizler varsınız, bu enerjimizle harekete geçmek lazım. Biz bu enerjimizle daha çok üretim ve çevreye duyarlı bir üretim gerçekleştirdiğinizden biliyorum. Yönetim kamu halk ve sanayici el ele birlik beraberlik içerisinde olarak yönetim olur. Birlikte çok şeyler başarırız” dedi.

Toplantıdaki açılış konuşmalarının ardından Enerji verimliliği için firmalar kendi üretimi makineleri katılımcılara anlattı, katılımcıların sorularını cevaplarının ardında toplantı sona erdi.
Turgutlu enerji verimliliği toplantısının ilkini gerçekleştiren TUKDER ikinci toplantı için Afyonkarahisar’a hareket etti.