Boyabat’ da 1. Uluslararası Güncel Fen ve Uygulamalı Araştırmalar Sempozyumu düzenlendi

Sinop Üniversitesi Boyabat ve Durağan Meslek Yüksekokulları tarafından, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda, 18-19 Ekim 2024 tarihlerinde  “1. Uluslararası Güncel Fen ve Uygulamalı Araştırmalar Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyum açılışında; Boyabat M.Y.O. müdürü Abdullah ERAVCI, Boyabat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Abdullah GENÇ,  TUKDER - Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Başkanı Kadir BAŞOĞLU, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir TAŞDEMİR,  Sinop Valisi Dr. Mustafa ÖZARSLAN birer konuşma yaptılar.

Sempozyumu, Boyabat ve bu bölgeye yakın tuğla kiremit sanayicileri, farklı üniversitelerden akademisyenler, öğrencilerin katıldığı geniş bir topluluk takip etti.

İki gün süren sempozyumda; tuğla-kiremit sanayi, sürdürülebilir inşaat teknolojileri, sağlık, gıda, beslenme, tarım, haritacılık ve afet gibi konular ele alındı.

Sempozyumun ilk günü ağırlıklı olarak tuğla-kiremit sanayi ile ilgili oturumlar yapıldı. Özellikle Almanya’ dan katılan Mehmet ADLUNG-BAYKARA tarafından, tuğla kiremit üretimine yönelik hammaddelerin özellikleri ve teknolojisi, şekillendirme, kurutma ve pişirme teknolojilerine yönelik önemli bilgilendirmeler sunuldu.

Tuğla-Kiremit sanayisine ve bölgeye önemli faydalarının olacağına inandığımız bu sempozyum “çıktıları” ile çok ses getirecektir.

SEMPOZYUM PROGRAMI

Share